maj 20, 2021

Test af måltidskasser

I en travl og hektisk hverdag døjer rigtig mange med at finde tid til madlavning. Er du på udkig efter et alternativ, der kan spare dig for madlavnings- og indkøbsudfordringerne, så er måltidskasser måske noget for dig.

Måltidskasser er relativt nye på markedet og udbuddet af leverandører er blomstret på det seneste. Det kan derfor være uoverskueligt at træffe valget af den helt rigtige måltidskasse for dig og din familie. Vi har testet 6 af de bedste måltidskasser, der leverer friske ingredienser, opskrifter og måltider lige til døren.

TIP: Få 250 kr. i rabat på din næste måltidskasse fra HelloFresh. Klik her for at læse mere om tilbuddet.

Aarstiderne

Aarstiderne er blandt pionererne inden for måltidskasser og har tilbudt danskerne sunde madalternativer i en lang årrække. Virksomheden er kendt for sine friske og økologiske råvarer og produkter af høj kvalitet. Hvis økologi og bæredygtighed er et af de værdier, du ikke vil gå på kompromis med, så er Aarstiderne et oplagt valg for dig.

Grøntsager, kød og fisk er relativt nemme at håndtere og opskrifterne er lette og overskuelige at følge, så det tager blot en halv time at forberede aftensmaden.

Test af måltidskasse fra Aarstiderne

Når det kommer til måltidskasser, dækker sortimentet hos Aarstiderne over 19 forskellige kasser. Vælg mellem bland andet Vegetarkassen, Børnefamiliekassen, Livretter, Den Veganske måltidskasse, Proteinkassen, 500 Kalorierkassen eller Verdenskassen. Aarstiderne har noget for enhver smag. Du kan i øvrigt tilkøbe en frugtkasse ved siden af måltidskassen, så du altid har en sund snack liggende ved hånden.

Kasserne kan tilpasses fra en enkel person og helt op til fem personer, så de passer til netop dine behov og smagsløg. Du bestemmer selv, hvor ofte du ønsker retter til, og du kan vælge mellem 3, 4, eller 5 dage. Er du typen der har en god appetit, kan du tilføje PLUS-kasser, der kommer med 50% mere fisk og kød, sammenlignet med en almindelig kasse. Der er fri levering i hele landet og ingen binding.

Du kan læse mere om måltidskasserne på Aarstidernes hjemmeside og finde prisoversigt.

Simple Feast

Simple Feast lever op til navnet, for det bliver ikke mere simpelt. Simple Feast er et nyt koncept indenfor måltidskasser, da næsten alt forarbejde er gjort og maden bliver leveret tilberedt. Du skal blot opvarme og anrette retterne, og maden er klar til at blive nydt indenfor få minutter. Yderst nem og bekvem løsning på en ellers travl hverdag.

Går du op i bæredygtighed er Simple Feast et godt valg – maden er nemlig pakket i bionedbrydelige- eller genbrugsmaterialer. Konceptet er 100% økologisk og plantebaseret. Hos Simple Feast kan du vælge imellem to måltidskasser; Family Feast og Season Feast. Begge ugekasser indeholder tre aftensmåltider, vegetarisk eller vegansk efter eget ønske. Ud over de almindelige ugentlige måltidskasser tilbyder Simple Feast også en månedskasse, hvor du hver måned får tilsendt fire smagsfulde og sunde retter.

Simple Feast måltidskasse

Hvis du er vegetar eller veganer, eller kunne tænke dig at holde fri fra kød og animalske produkter, så er Simple Feast et godt alternativ med deres sunde, nærende, og smagsfulde måltidskasser. Kasserne kan bestilles til henholdsvis to-tre personer og fire-fem personer.

Måltidskasserne kan findes og bestilles direkte på Simple Feasts hjemmeside, hvor du også kan finde en prisoversigt.

Hello Fresh

Hello Fresh er relativ ny på det danske marked, men er blandt pionérerne i udlandet. Hos Hello Fresh kan du vælge mellem 4 måltidskasser; den vegetariske kasse for grønne godter, den klassiske kasse for en varieret ugemenu, den familievenlige for små og store smagsløs, og nemt-og-hurtigt kassen for hektiske uger. Hver kasse passer til hver sin målgruppe og behov.

hellofresh måltidskasse test

 

Virksomheden vægter kvalitet, enkelhed og velsmag, og leverer de nødvendige ingredienser i afmålt mængde, så du ikke skal bekymre dig om madspild. Kasserne kan bestilles til 2 eller 4 personer, 3, 4 eller 5 dage om ugen. Fragten er inkluderet i abonnementsprisen og der er ingen binding på abonnementet.

Priserne på måltidskasserne varierer afhængig af måltider og personer. Du kan hente et HelloFresh tilbud her.

Marley Spoon

Marley Spoon er en relativ ny virksomhed på det danske marked. Deres sortiment dækker over alt fra lækre hverdagsretter med kød og fisk, vegetariske eller low-carb retter, og ikke mindst glutenfri, børnevenlige og eksotiske måltidskasser. Hver uge kan du vælge mellem 30 nye og kreative opskrifter der er udviklet af Marley Spoons kokke og godkendt af deres diætist.

Hos Marley Spoon får du leveret ingredienser i præcis den mængde, som du skal bruge til opskriften, så du undgår madspild. Opskrifterne er nemme at følge og tilberedning er bekvem. Måltidskasserne kan bestilles til 2 eller 4 personer, til henholdsvis 2, 3, eller 4 dage i ugen. Du kan springe uger over som du vil, takket være det fleksible abonnement.

Du kan læse mere de forskellige måltidskasser og bestille direkte Marley Spoons hjemmeside.

Skagen Foods

Husker du at inkludere fisk i din ugentlige menu? Mange danskere nedprioriterer fisk, på trods af at det bør spises flere gange om ugen. Heldigvis kan Skagen Foods hjælpe på at rette op på det forsømte. Virksomheden leverer frisk fisk fra Skagerak i Skagen lige til hoveddøren.

Du kan vælge mellem 16 forskellige måltidskasser, der hver især har noget særligt at byde på. Måltiderne tager typisk 15-30 minutter at tilberede, men Skagen Foods tilbyder også en Just Heat Kasse, der kun kræver opvarmning af retterne. Nemmere bliver det ikke. Vil du gerne spise varieret og balanceret op til sommer, så kan du måske overveje 600 Kcal. Kassen, der gennemsnitligt indeholder 500-600 kcal. pr. person pr. måltid. Uden at gå på kompromis med smag og kvalitet, selvfølgelig.

Skagen Foods leverer nogle af de bedste fiskemåltidskasser i landet. Udover fisk kan du også bestille klassiske retter med kvalitetskød – så Skagen Foods har noget for enhver smag. Der følger selvfølgelig økologiske grøntsager med i måltidskasserne, men ønsker du kun at få frisk fisk leveret, kan du vælge en af fiskekasserne som ikke indeholder tilbehør. Du kan også tilkøbe en kasse med økologisk frugt.

Du kan selv vælge, hvor mange personer og dage, du vil have mad til, og der er levering til hele landet, direkte fra Skagen. Prisen afhænger af antal måltider og personer, og du kan finde mere information på Skagen Foods’ hjemmeside.

RetNemt

RetNemt er blandt de førende virksomheder på det danske marked. Konceptet blev udviklet i 2006 med en ambition om at skabe en måltidsordning, der ville gøre hverdagen nemmere for danskerne.

Med måltidskassernes sammensætning hos RetNemt er du altid sikret varieret og sund mad. Du kan nemlig selv skræddersy din måltidskasse ved at ændre på valgmulighederne ’basis’, ’flere’ og ’flest muligt’ inden for de fire følgende kasser; familievenlige retter, hurtige retter, økologiske retter og sunde retter. Det vil sige, at du selv kan bestemme, hvor meget du ønsker af hvad. Du kan desuden justere på måltidskassen fra uge til uge, så der er rig mulighed for at udforske på diverse parametre.

Du kan i øvrigt vælge ingredienser, såsom fisk, selleri, eller svinekød, som du absolut ikke ønsker i din måltidskasse. Måltiderne kan leveres 1 til 5 dage om ugen, og kan tilpasses 2 til 6 personer. Hos RetNemt er der noget for enhver smag og pt. kan du få 25% rabat på dine 2 første leveringer.

Priserne på måltidskasserne varierer afhængig af antal måltider og personer, og du kan finde mere information på RetNemts hjemmeside.

Med de mange muligheder, leverandører og voksende branche, er måltidskasserne ikke blot kommet for at lette på danskernes travle hverdag, men også for at blive.

Læs også vores test af slankekasser eller få 250 kr. i rabat på din næste måltidskasse fra HelloFresh her.

Få en smagsprøve på e-bogen “Sund livsstil”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode råd og inspiration til, hvordan du bliver en sundere udgave af dig selv.