maj 20, 2021

Sådan vælger du den bedste motionscykel

Motionscykler giver en god konditionstræning med mange fitnessfordele. De øger muskeltonen, styrker dine ben og kan er gode til at forbrænde kalorier. Men hvordan finder du den bedste motionscykel til dig, med så mange på markedet?

Fordelene ved en motionscykel

Indendørs cykeltimer er notorisk udfordrende. Det betyder, at du sandsynligvis vil se resultater allerede efter et par ugers regelmæssig brug.

Indendørscykling er en rigtig god måde at forbrænde kalorier og forbedre hjertekar sundhed på.

Ved hjælpe af en kombination af ændringer i modstand, stående/siddende og hastighed giver indendørs cykling et fantastisk format for intervaltræning. Afhængig af modstand og varighed af cykeltimen kan du forbrænde 400 til 600 kalorier.

Motionscyklen er derfor ideel til fedtforbrænding og styrkelse og toning af benmuskler. Det anbefales, at du cykler tre til seks gange om ugen for at se vægttabsresultater.

Hvad skal du være opmærksom på?

Før du køber en motionscykel, skal du finde ud af, hvad dine mål med træningen er. Tænk på, hvor ofte du vil bruge den, og hvor hårdt du vil skubbe dig selv.

Ofte overvurderer folk deres evner. De tror nemt, at de formår at holde trit med den træningsplan, de har i tankerne. Det kan få folk til at købe den dyreste motionscykel blot for at indse, at de ikke får mest muligt ud af dets fulde potentiale.

Must-have funktioner

Uanset hvor mange penge du er villig til at bruge på en motionscykel, eller hvilken model du er interesseret i, skal hvert stykke træningsudstyr have mindst et par grundlæggende funktioner.

Først og fremmest skal du kigge efter en cykel med forskellige modstandsniveauer. Sædet skal være behageligt nok, da du kommer til at bruge en del tid på det.

Hvis du falder for en cykel, som ikke ligefrem har det bedste sæde, kan du dog altid købe et ekstra sædeovertræk med gel eller polstring.

Komfort skal være en prioritet uanset budget. Pedalerne skal ikke kun være brede nok, men de skal også have et slags bånd for at sikre, at dine fødder ikke glider, mens du træder i pedalerne.

Den indbyggede computer skal også kunne vise grundlæggende statistikker som hastighed, tid og antallet af forbrændte kalorier. Selvom pulsen er den vigtigste ting, du har brug for at vide, kan du nemt købe en separat skærm, hvis den ikke er inkorporeret.

Ekstra tilbehør til motionscyklen

Hvis der er flere motionscykler, du er interesseret i og har svært ved at beslutte dig, kan du altid kigge efter ekstraudstyr, der adskiller dem.

Ekstra detaljer kunne være indbyggede blæsere, der udover at give luftmodstand hjælper dig med at køle af.

Er du typen, der ikke kan træne uden musik i baggrunden, findes der også cykler med indbyggede akustiske lydsystemer, der giver dig mulighed for at afspille din musik.

En anden funktion, du måske ønsker at tage i betragtning, er vandflaskeholderen – det virker måske ikke så vigtigt, men det hjælper bestemt, hvis cyklen har én, så du ikke behøver at afbryde din træning for at slukke tørsten.

Hvis du vil have lidt ekstra underholdning under cykelturen, kan du måske overveje en motionscykel med indbygget magasinstativ.

Få en smagsprøve på e-bogen “Sund livsstil”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode råd og inspiration til, hvordan du bliver en sundere udgave af dig selv.