maj 20, 2021

3 kosttilskud for effektivt vægttab

Virkningsfulde kosttilskud der booster din fedtforbrænding

Når det kommer til vægttab, er der et uoverskueligt hav af slankeprodukter. De lover nok mest af alt mere end de kan holde. Vil man tabe sig er kost og træning den eneste sikre vej til succes!

Det betyder dog ikke, at du ikke med stor effekt kan speede “slanke processen” op med kosttilskud. De kan både styrke din kondition og kvikke forbrændingen op. Lad os derfor dykke ned i nogle af de virkningsfulde tilskud til et sundt vægttab ifølge kosttilskudguiden.dk.

Proteintilskud

Vi kommer ikke udenom, at en proteinrig kost er helt centralt for ethvert vægttab. For det første mætter proteiner langt bedre end kulhydrater. Det er med til at nedsætte din daglige indtagelse af kalorier. For det andet har du behov for proteinernes aminosyrer i opbygningen af muskelmasse. Det kan dog være svært at indtage nok proteiner i løbet af dagligdagen. Hvis du for eksempel vil tabe dig gennem en effektiv low carb-kur, kan det være besværligt samtidig at skære ned på indtaget af kulhydrater. De sunde fødevarers høje proteinindhold følges jo nemlig ofte af et ditto kulhydratindhold.

Der findes et bredt spektrum af proteintilskud fra forskellige kilder: Valle, soja, hamp, ris, ærter – og så videre! Ønsker du af forskellige grunde at undgå for eksempel gluten eller mælk i din kost, er et proteinpulver uden disse kilder altså en god løsning. Således vil du få de aminosyrer, du har brug for, samtidig med at du effektivt kan styre din kost.

Proteinet kreatin

Kosttilskud med proteinet kreatin er helt essentielt for dig, der træner for at tabe dig. Kreatin spiller en stor rolle i opbygningen og vedligeholdelsen af muskelmassen. Ønsker du et varigt vægttab har du først og fremmest behov for at øge din muskelmasse og muskelstyrke. Dette er grundlaget for at kunne forbrænde mere fedt og helt fundamentalt i forhold til udholdenhed og restitution.

De fleste vælger derfor at tage kreatin som en kur i en uges tid (cirka 20 mg pr. dag). Det booster udviklingen af muskler, hvorefter du som vedligehold skruer dagsdosis ned til cirka 5 mg.

Du kommer selvsagt ikke sovende til øget fedtforbrænding gennem proteintilskud, men kombineret med konditionstræning og ikke mindst styrketræning, vil du hurtigt udvikle en ny stærk muskelmasse. Uanset hvilken kost du følger eller hvilken type træning, du sværger til, så er muskelmassen kroppens egen “fedtforbrændings-fabrik”. Det er her, du virkelig skal sætte kræfterne ind både i forhold til de rette tilskud, træning og kost!

Glutamin

Når vi taler kosttilskud med protein, så er glutamin ikke til at komme udenom. Glutamin findes som aminosyre naturligt i kroppens brusk og væv. Stoffet spiller en stor rolle i forhold til restitution med dets betændelseshæmmende virkninger. I forbindelse med overvægt er der ofte større risiko for og tendens til belastning af leddene særligt knæled. Løbetræner du for at tabe dig, vil du derfor yderligere belaste knæleddet. Oplever du smerter og varme i leddene efter og under træning, kan dette være en god indikator på, at du skal til at forebygge skader med et tilskud.

Mange studier viser desuden at længere tids indtag af glutamin booster fedtforbrændingen under din træning, igen ved at styrker din muskelmassen. Meget tyder på at nemlig særligt glukosamin kan øge mængden af væksthormoner i kroppen. Det er med til at understøtte muskelopbygningen så taget sammen med kreatin, er glukosamin et vaskeægte boost til musklerne – og dermed fedtforbrændingen.

Ydermere er glukosamin gavnlig i forhold til at stabilisere niveauet af insulin og glukose i blodet. Det er en sand gave til dig, som døjer med diabetes eller generelt plages af ustabilt blodsukker, hvilket kan forværres ved visse slankekure.

Boost forbrændingen med naturlige kosttilskud

Sidst men ikke mindst, så er det i kosten og de friske råvarer, at vi finder de stærkeste redskaber til øget fedtforbrænding. Både stærke sager som chili og cayennepeber, ingefær og hvidløg booster forbrændingen. Uanset om du træner eller flader ud efter en lang arbejdsdag.

Det kan dog være sin sag at få guffet den ene brændende chili i sig – hver eneste dag! Og selvom hvidløg er sundt og smagfuldt, så kan man forholdsvist hurtigt nå en grænse. Ikke mindst fordi éns omgivelser ikke udelukkende reagerer positivt. Derfor kan det være helt essentielt at tage koncentrerede tilskud med disse superfoods, så du ved at du får et ekstra boost til forbrændingen. Helt uden at skulle spise en ultrastærk omgang tzatziki eller “lave en Chili-Klaus” hver eneste dag!

Gurkemeje

Også gurkemeje er en effektiv måde at speede fedtforbrændingen op, ligesom den stærke orange rod virker anti-inflammatorisk. Derfor er safter og smoothies med friskpresset gurkemeje, ingefær og for eksempel gulerod en god måde at få lidt mere gurkemeje ind i kosten på. Gurkemeje findes også som essentiel bestanddel i karry, men spørgsmålet er selvfølgelig også hvor meget karry, man lige kan spise på en dag! Gå derfor efter et koncentreret kosttilskud med gurkemeje eller curcumin, som det aktive stof i gurkemeje kaldes (og som roden også kaldes på engelsk).

Antioxidanter

Alle disse nævnte naturlige fedtforbrændende råvarer er smækfyldte med antioxidanter, som er med til at vedligeholde dit helbred, oppe din fedtforbrænding og ikke mindst at stoppe iltningen af cellerne, som resulterer i ældning. Du bør derfor ud over en sund og varieret kost, hvor du får friske stoffer fra bær, grønt og frugt, altid supplere med kosttilskud. I de rette mængder kan de booste din generelle sundhed ved høje doser af antioxidanter.

Under de naturbaserede kosttilskud er også omega-3-6-9 fedtsyrerne essentielle for et godt, sundt og varigt vægttab. De sunde fedtsyrer virker anti-inflammatoriske i hele kroppens kredsløb og mindsker forhøjede kolesterolniveauet i blodet, hvilket man desværre ofte ser ved overvægt. Det kan dog være besværligt at få nok af de forskellige essentielle fedtsyrer ved at spise nøje afmålte mængder af fed fisk, avocado og sunde koldpressede planteolier. Hvad vigtigere er, så er det svært at kontrollere det reelle indhold af de forskellige 3-6-9-olier i fødevarer. Tag derfor olie-kosttilskud af god, høj kvalitet gennem hele dit vægttab for at sikre dig de helt rette doser og dermed den bedste og mest effektive virkning.

Få en smagsprøve på e-bogen “Sund livsstil”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode råd og inspiration til, hvordan du bliver en sundere udgave af dig selv.